Fönsterbyte – dags att byta fönster?

Drar det kallt eller har energikostnader skjutit i höjden? Sannolikheten är stor att era fönster då är i behov av att bytas ut. Den här sidan handlar om fönsterbyte, här hittar den som planerar att köpa nya fönster värdefull fakta och information.

Gamla fönster som är väldigt slitna, lönar det sig sällan att reparera istället är det då lika bra att införskaffa ett par helt nya eller bättre begagnade fönster. På nätet finns flera fönsterleverantörer som säljer fönster av olika storlek, modell och material.

Det är lätt att bli avskräckt av priset, att köpa fönster är en stor investering.  Men den som har möjlighet att byta ut de gamla och slitna rutorna mot ett par nya, kommer garanterat få glädje av denna investering i form av minskat energiutsläpp och förbättrad boendemiljö.

Fönster håller vanligtvis mellan 20-80år därför är det viktigt att lägga lite extra tid på att undersöka olika fönsters fördelar och nackdelar. Antalet glas i en ruta påverkar exempelvis hur väl ett fönster isolerar. Det finns även ett antal olika material att välja mellan,  de vanligaste materialen i fönster är trä, plast och aluminium. På den här sidan hittar du information om de olika fönstermaterialen och dess fördelar respektive nackdelar.

Själv fönsterbytet göras antigen på egen hand själv eller också kan en specialist anlitas, att byta fönster själv kan vara lite bökigt första gångerna men efter ett par rutor är det lättare. Fördelen med att utföra fönsterbytet själv är naturligtvis att man på detta vis sparar en del pengar, nackdelarna är att det är tidskrävande och att ett felmonterat fönster kan ha ödesdigra konsekvenser.

Lämna en kommentar

Under Fönster

Lämna en kommentar