Ekonomisk oro är vardag för husägare

Att vara villaägare kan tyckas vara en dans på rosor, men så är många gånger inte fallet. Allt som oftast är det något som behöver fixas och repareras och man får vara glad om man har tur nog att hinna njuta lite av husets fröjder där emellan. Det största problemet för många som äger sin bostad själv, är de många omfattande kostnader som tillkommer. Först och främst har man inte sällan ådragit sig skulder på huset. För att reparera och renovera behövs ofta extra likvida-medel, ett vanligt alternativ blir då att låna pengar utan säkerhet alternativt att man belånar huset.

Det finns vissa risker med att låna pengar på detta vis. Räntan är ofta betydligt högre på denna låneform jämfört med banklån. Det gör i sin tur att man riskerar att skuldsätta sig. Om man väl hamnat i skulder är det inte bara svårt att låna med kronofogden runt halsen, det finns även en uppenbar risk att man på sikt måste avyttra sin villa.

För att undvika att hamna i denna typ av ekonomiskkris bör du som husägare redan från början se till att ha en ordnad ekonomi och hålla koll på utgifter och inkomster!

Lämna en kommentar

Under Finansiering

Lämna en kommentar