Vilken fönstertyp är bäst?

De olika fönstertypernas fördelar och nackdelar vägts och jämförts till leda av experter och lekmän utan att man nått fram till något egentligt svar på frågan, vilken fönstertyp är bäst. Kanske kan den långa och utdragna debatten om vilken typ av fönster som är bäst äntligen få sitt slut. I en undersökning som sajten fonsterbyte.org låtit genomföra har 398 personer tillfrågats om vilken typ av fönster de föredrar att använda sig av vid fönsterbyte.

Efter en jämn och tät kamp mellan träfönster och aluminiumfönster, var det ändå aluminiumfönster som slutligen visade sig vara den mest uppskattade formen av fönster. 170 röster eller 43% av alla de tillfrågade sade sig anse att aluminiumfönster är den främsta fönstertypen. 41% av de tillfrågade eller 165 röster gillade träfönster bäst och endast 63 eller 16% ansåg att PVC-fönster var den bästa formen av fönster.

Intressant är att endast en mycket liten del anser att PVC-fönster håller måttet när det ställs mot trä- och aluminiumfönster. Träfönster har sedan länge en stark ställning i Sverige och Norden jämfört med andra Europeiska länder där PVC-fönster många gånger dominerar marknaden. Att Aluminiumfönster värderas högst är emellertid inte helt förvånade med tanke på aluminiums extremt goda hållbarhet.

Lämna en kommentar

Under Fönster

Lämna en kommentar